Echipamente necesare pentru o casă inteligentă

Obiectele conectate se democratizează pe an ce trece, acum este mai ușor ca niciodată să îți transformi casa într-o casă inteligentă și automatizată. În cele ce urmează îți recomandăm cinci echipamente necesare pentru o casă inteligentă.

Iluminat inteligent

Este cea mai simplă și mai ușoară modalitate de a începe automatizarea casei tale. În majoritatea din cazuri este de ajuns să schimbi becurile clasice și să le înlocuiești cu becuri cu senzor integrat al cărui informații vor fi transmise pe smartphone prin intermediul unei aplicații. Datorită acestei tehnologii poți să programezi aprinderea și stingerea becurilor, să controlezi totul de la distanță sau chiar să verifici starea iluminatului atunci când ești plecat. De asemenea, este posibil, în caz de absență prelungită, să simulezi o prezență la tine acasă pentru a limita riscurile ca hoții să intre în casa ta.

Electrocasnicele conectate

În ziua de azi, grație progreselor constante din domeniul domoticii, noile obiecte din viața de zi cu zi nu mai au simpla misiune de a ne spăla hainele sau de a ne ajuta să gătim. Acum, totul este posibil, poți pur și simplu să trimiți un mesaj cuptorului tău pentru a se pune în funcțiune sau să îți întrebi frigiderul în legtură cu cumpărăturile pe care trebuie să le faci. Însă, asta nu este totul. Vedem în egală măsură electrocasnice conectate la Internet capabile să îți sugereze o rețetă sau să o sune pe mama ta pentru a-i cere un sfat…

Sistemul de securitate domestic

Dacă există un anumit domeniu în care dispozitivele inteligente sunt extrem de dezvoltate, acela este securitatea domestică. Camere conectate la Internet, senzori pentru uși și pentru ferestre, detectoare de fum și de monoxid de carbon inteligente…aceste dispozitive high-tech ne alertează instant în cazul unei probeleme, prin intermediul unor notificări pe aplicația mobilă, prin SMS sau chiar apel telefonic. Obiectivul este acela de a-ți garanta liniștea și securitatea în orice moment, fie că ești acasă sau în exterior.

Stropitor echipat cu senzori de umiditate

Pentru a alia economie si ecologie, poți opta pentru stropitoare inteligente. Aceste echipamente se adaptează condițiilor meteorologice, detectate în timp real și ajustează stropirea în consecință. Sunt echipate cu senzori de umiditate și, odată conectat la un smartphone, stropitorul permite controlarea sau verificarea stropirea oriunde te-ai afla.

Castron pentru animalul tău de companie

Echipându-te cu un castron inteligent, poți programa ora la care animalul tău de companie ia masa.  Având informații cu privire la tipul de animal, vîrsta, greutatea sa, modul de viață și alte caracteristici, aparatul poate seta automat cantitatea de hrană de furnizat. Datorită senzoriilor, nivelul de hrană poate fi în egală măsură controlat, ceea ce îi permite castronului tău inteligent să comande mâncare atunci când nivelul devine prea scăzut. Drept urmare, vei economisi timp, bani și energie.

Plita inteligentă

Este vorba despre o plită dotată cu o sondă fără fir care măsoară temperatura. Acest lucru permite un gătit mai liniștit, fără să ratezi vreodată rețetele. Sonda este cea care se ocupă de temperaura de gătit, analizează și modifică în consecință dacă este necesar, ceea ce te ajută să nu arzi mâncarea dacă ai obiceiul să faci mai multe lucruri odată.

Spații de depozitare inteligente

Nimic nu este mai practic decât să ai dulapuri care se deschid și se închid fără niciun fel de intervenție umană. Domotica permite acest lucru datorită dulapurilor și spațiilor de depozitare automatizate. Acestea din urmă sunt echipate cu senzori care percep temperaturile interioare și exterioare, higrometria, nivelul de CO2 și multe altele. În funcție de aceste informații, o unitate centrală se ocupă de gestionarea orelor de deschidere și închidere a dulapurilor.

Încălzire electrică conectată și inteligentă

Atunci când gândim domotic, echipamentele esențiale pentru un interior confortabil sunt primele subiecte scoase în evidență. Și anul 2021 anunță frumoase schimbări în materie de încălzire electrică conectată. De acum înainte este posibil să instalăm în casa noastă radiatoare electrice, particularitatea acestora este că sunt dotate cu senzori ce au drept funcție măsurarea temperaturii dintr-o încăpere și adaptarea încălzirii în funcție de datele culese.

De altfel, faptul că radiatoarele sunt controlate, permite un control prin intermediul unui alt aparat precum un smartphone sau un computer. Ideea este să ofere un plus de ergonomie și de confort utilizatorului. Aecsta din urmă este în măsură să regleze temperatura de la distanță pentru a controla consumul de electrictate.

Sistemul de mentenanță

Un sistem de mentenanță te ajută să economisești timpul pe care l-ai aloca de obicei curățeniei din casă. Menajul este efectuat de un aspirator robot de la distanță, de la birou sau de pe canapea. Poți filtra apa din piscină sau poți programa udatul grădinii. Aceste activități se pot comanda deosebit de rapid cu ajutorul unor taste sau atingeri ale ecranului.

Prize inteligente

Prizele inteligente sunt utilizate pentru oprirea energiei electrice atunci cand esti plecat de acasă sau pentru a detecta nivelul de enrgie consumat de fiecare aparat băgat în priză.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.