Ce este o casă pasivă?

Construcția unei case trebuie să țină cont de anumite reguli. Aceste reguli au cunoscut o evoluție remarcabilă de-a lungul timpului până în anul 1988, când apare pe piață un nou stil de casă- este vorba despre casa pasivă. O casă care se construiește în mod diferit și care îți permite în același timp, prin intermediul unor tehnici de construcție precise, să reduci facturile tale de energie.

Casa pasivă este cea care îți dă oportunitatea de a diminua în mod considerabil toate nevoile energetice în ceea ce privește încălzirea, rămânând destul de autonomă în ceea ce privește acest punct.

În fața degradării alarmante a mediului sau a planetei care nu ține cont de existența planetei, ci de cea a oamenilor, modul de viață și de consum trebuie să evolueze foarte repede. Iar casa pasivă se înscrie foarte bine în acest registru.  Casa pasivă, este de altfel un tip de construcție din ce în ce mai solicitat deoarece din ce în ce mai multe persoane își dau seama de multiplele sale avantaje. Poți obține o construcție care să țină cont de așteptările și de nevoile tale, 

Imaginează-ți deci o casă unde poți să scapi de încălzire pe timp de iarnă. Vara, fără să deschizi ferestrele, domnește în permanență o răcoare foarte plăcută. Iar în acest cămin, atunci când vine factura de la energie, nu ai deloc suprize! 

În spatele casei pasive care nu are un nume foarte dinamic, se ascunde promisiunea unei case campioană în cee ce privește economia de energie. Grație deci unei clădiri care este gândită în mod global și optim, casa pasivă este un habitat cu performanțe tehnice de neegalat și până azi. Oferă un confort termic ideal în fiecare zi și tot anul. 

Deci de ce este folosit termenul de pasiv? Pur și simplu, pentru că, în acest concept de casă pasivă căldura degajată la interiorul casei de către locuitori și aparatele electrice combinate cu cea difuzată la exterior de către soare sunt de ajuns în ceea ce privește nevoile de căldură sau de încălzire pe timp de iarnă. Căldura provine de la razele de soare și orientarea sa este în așa fel gândită încât să se beneficieze de razele de soare și de lumină. 

Vara, de exemplu, o izolare și o ventilație de calitate exemplară permit să te bucuri de un interior extrem de răcoros.

Casa pasivă prezintă numeroase avantaje

Casa pasivă se poate adapta tuturor tipurilor de climat. Casa pasivă este concepută pentru a fi instalată oriunde și vine cu un confort de utilizare superior în condiții dificile. Nu e deci de mirare faptul că din ce în ce mai multe case pasive apar și în Europa de Nord, în țările nordice sau în Germania.

Casa pasivă are o vocație ecologică. Casa pasivă este sănătoasă și folosește în cea mai mare parte a timpului materiale din biosurse oferind proprietăți de defazare excepționale. Este cea mai bună modalitate deci de a proteja planeta de la conceperea sa până la utilizarea sa unde totul este produs în așa fel încât să se reducă la maximum consumul de energie, chiar pentru a se crea, devenind pasivă.

Calitatea vieții de la interior. Un aer nepoluat și filtrat la intrare, o temperatură menținută pe timp de vară, dar și pe timp de iarnă, deloc curent de aer dezagreabil… toate elementele sunt reunite pentru a trăi în cea mai sănătoasă casă, dar și cea mai performantă, atât tu, cât și familia. 

Casa pasivă este deci alegerea perfectă atunci când vrei să trăiești într-un cămin atât estetic, cât și economic, dar și ecologic. 

De asemenea, casa pasivă are o calitate primordială- marea sa independență în raport cu energiile fosile. 

Cu siguranță că este puțin mai scumpă atunci când se construiește, dar este foarte economică pe termen lung. Nevoile sale în ceea ce privește energia sunt foarte mici și economiile pe care le poți realiza sunt foarte importante. Nu trebuie să plătești aici gazul, nu ai nevoie de o încălzire tradițională, nici nu ai nevoie de mentenanță.

Pe termen lung deci, o casă pasivă este ma mult decât rentabilă. Investiția de bază este mai consecventă, dar economiile realizate datorită nevoilor energetice foarte slabe, sunt pe termen lung considerabile. Să construiești o casă pasivă costă deci puțin  mai mult, dar facturiile de la energie mai lejere compensează această investiție.

Să trăiești într-o casă pasivă ameliorează de asemenea, calitatea vieții ocupanților săi. Este răcoare pe timp de vară și cald pe timp de iarnă și ești de asemenea izolat de zgomotele de afară. 

Casa pasivă este deci casa care vizează un confort ridicat, care combină economiile de energie cu protejarea mediului și care promite un cămin confortabil și ecologic în același timp. Va emite mai puțin dioxid de carbon față de casele tradiționale și care oferă un confort sporit locuitorilor săi, grație etanșeității și izolării optime. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.