Avantajele unei case inteligente

În zilele noastre, casa inteligentă a devenit deja o realitate, nu mai este doar un vis. Tehnologiile inteligente folosite pot nu numai să te ajute să te bucuri de un confort sporit la tine acasă, ci și să asigure siguranța și să te ajute să mărești eficiențe energetică. 

Termenul de Smart Home sau casă inteligentă descrie o rețea inteligentă. Într-o astfel de casă, diferite aparate precum lămpile, prizele, încălzirea, storurile, dar și sistemul de irigare din grădină pot să fie conectate unui centru de control și să fie automatizate sau controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații. 

Iată câteva practici posibile prin intermediul unei case inteligente- poți să reglezi încălzirea de la distanță atunci când te apropii de casă, lumina se poate aprinde de îndată ce intri în casă datortiă unei amprente digitale, etc. Dar se mai pot stabili anumite scene sau scenarii individuale care sunt activate în funcție de persoana care intră în casă. Astfel că, partenerul tău, poate alege să se activeze lumina albă caldă combinată cu muzica sau cu difuzarea știrilor de îndată ce intră pe ușă. 

Care sunt avantajele unei case inteligente?

Unul din marile avantaje ale unei case inteligente, este că oferă un plus de liniște sau de seninătate proprietarilor săi, permițându-le să își supraveghze casa de la distanță și să controleze anumite pericole, precum o cafetieră uitată pornită. Dar nu numai.

O casă inteligentă este foarte benefică și pentru persoanele mai în vârstă deoarece asigură o supraveghere de la distanță, permițându-le acestora să se bucure nu numai de confort, ci și de o deplină seninătate. 

Economie de bani. Să transformi căminul tău într-o casă inteligentă, necesită, fără doar și poate, anumite costuri. Și totuși, pe termen lung, te poate ajuta să faci economii de bani. Grație unor opțiuni pentru controlul la distanță a termostatului și a luminii, poți consuma exact energia de care ai nevoie și poti reduce astfel facturile la electricitate sau energie. În plus, poți face foarte ușor și economii dacă alegi o astfel de casă și în ceea ce privește asigurarea deoarece poți diminua riscurile de pericole potențiale de la tine din casă.

Te ajută deci să fii foarte eficient. În loc să lași să meargă aerul condiționat toată ziua, un sistem al unei case inteligente poate să învețe care îți este comportamentul și se poate asigura că ai o casă răcoroasă atunci când te întorci acasă. La fel și în cazul aparatelor electromenajere.

Apa, energia sau alte resurse sunt folosite mai eficient și nu vei face economii doar la buget, ci și de resurse naturale. 

Poți maximiza siguranța. Bineînețeles, dacă îți vei adapta casa și o vei transforma într-una inteligentă, vei mări instantaneu și nivelul de siguranță. Oricând și oriunde poți viziona camerele de securitate de acasă, poți să primești alerte cu privire la dispozitivele tale de detectare a apei sau a fumului sau poți să activezi alarma dacă ai uitat asta.

Toate elementele deci, precum contactele de la uși sau de la ferestre, detectoarele de mișcare, camerele de supraveghere, alarmele de incendiu, detectoarele de umiditate și de apă, pot să fie puse în rețea într-o manieră inteligentă și te pot alarma sau alerta la orice moment, oridunde ai fi. Poți controla de la distanță și lămpile sau televizoarele și le poți programa pentru a simula o prezență. 

Îți poate simplifica viața de zi cu zi. Automatizând și programând sistemele din casa ta inteligentă, vei reduce timpul petrecut pentru a le controla manual. Îți vei simplifica deci nu doar viața ta, ci și cea a familiei tale.

Te poate ajuta să te simți mai bine. Economie, simplitate, facilitate, control… toate elementele sunt reunite pentru ca starea ta de bine să fie la cote maxime.

O casă inteligentă va urmări în permanență evoluția nevoilor tale. Poți controla prizele, ferestrele, fără să trebuiască să te miști și doar în câteva lucruri, este un lucru impresionant. 

Cine are nevoie de o casă inteligentă?

Casa inteligentă prezintă deci numeroase avantaje și cum este în general foarte ușor de utilizat sau de instalat, se potrivește și celor care nu au afinități tehnice. Dar, totuși ar trebui să prezinți puțin interes pentru tehnologie. Trebuie să se configureze corect parametrii de siguranță. Casa inteligentă trebuie să fie protejată printr-o parolă și actualizările nu trebuie să fie neglijate nici ele.

Persoanele care sunt dependente, care au o anumită infirmitate sau cele mai în vîrstă vor aprecia cu siguranță și ele acest tip de casă. Le va facilita viața sub mai multe aspecte. Va opri de exemplu, cuptorul după un anumit timp sau va inchide robinetul pentru a se evita indundațiile. Poate chiar alerta spitalul dacă această persoană cade. 

Și chiar dacă pare că acest tip de casă poate favoriza leneveala, chiar nu este așa. Obiectivul este mult mai complex. Se vrea câștigarea de mai mult timp, evitându-se sarcinile repetitive și optimizarea la maximum a spațiului de viață. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.